آش شُله مشهدی را تقریبا می توان معروف و محبوب ترین آش مشهد و خراسان رضوی نامید. برای آشنایی با این آش جذاب و خوشمزه ابتدا بهتر است با کلمه شُلِه آشنا شویم. در فرهنگ ناظم الاطباء و لغت نامه دهخدا کلمه شُله این چنین تعریف شده است : «نوعی از غذا که برنج را در آبگوشت به طور هریسه (هلیم) می پزند که ناواقفان این دیار آن را شوله گویند.» البته در برخی فرهنگ لغت های دیگر کلمه شله بطور کلی به معنای آش آمده است. اشاره فرهنگ لغت های مختلف به معنای آش و آش برنج این نکته را بیان را می کند که چنین آشی می تواند از خوراک های باستانی و مشترک ملل مختلف می باشد، که در گذشت زمان دستخوش تغییرات مختلف شده و در نهایت شله مشهدی را ساخته است.
مواد لازم برای گز :
شکر : 250 گرم
گلوگز مایع:375 گرم
سفیده تخم مرغ : 5 عدد
گلاب مرغوب : 3 تا 4 ق غ
مفز دلخواه پسته ، بادام و یا فندق : 100 تا 150 گرم
آب : 3/4 پیمانه
آرد سفید : مقداری
ادامه مطلب ...